fbpx

Tags : Црвен Крст

Црвен крст Струмица ги почнаа интервјуата за негуватели на стари

Денеска е реализирано интервју со 15 пријавени кандидати во Црвен крст Радовиш за втор циклус обуки за негуватели на стари лица и лица со попреченост, финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Со вториот циклус обуки ќе бидат избрани вкупно 15 кандидати од општините Радовиш, Валандово и Гевгелија кои […]

Доделени сертификати за негуватели за помош и нега на стари

Денеска во Општинската организација на Црвен крст Струмица се доделени сертификатите од првиот циклус обуки финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Обучените кандидати ќе можат да ја даваат услугата помош и нега  во домот на стари лица над 65 години, како и на изнемоштени лица и лица со попреченост. […]

Црвен крст ја продолжи акцијата за финансиска поддршка на ранливо

Со посети, евидентирање и анкетирање на семејства со деца кои што имаат попречености, денеска во радовишко, Општинската организација на Црвен крст Струмица, ја продолжи акцијата за финансиска поддршка на ранливо население. Волонтерот Танкица Стојанова заедно со волонтерот од Општинската организација на Црвен крст Радовиш, Диме Коцев, посетија 13 семејства во Радовиш, и селата Конче, Али […]

Црвен крст:Договорена заедничка вежба за симулација на сообраќајна несреќа

Денеска во просториите на Општинската организација на Црвен крст Струмица се одржа заедничка средба со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП), Отсекот за превенција при СВР Струмица, Полициската станица за безбедност на сообраќајот и Дирекцијата за заштита и спасување за подигнување на свеста за намалување на жртвите од сообраќајни несреќи. На средбата […]

Клубот на млади при Црвен крст организираше предавање за превенција

Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст Струмица во соработка со Отсекот за превенција при СВР Струмица денес организираше предавање на тема „Превенција и заштита од злоупотреби на интернетот и социјалните мрежи“. Пред младите членови на струмичкиот Црвен крст инспектор од СВР Струмица говореше за оваа актуелна тема, во светло на појавата на […]

Црвен крст организира крводарителска акција в среда

В среда на 10 овој месец Општинската организиација на Црвен крст Струмица, во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина, организира крводарителска акција со вработените во СВР Струмица. Акцијата ќе се одржи во просториите на СВР Струмица од 09 до 13 часот. -Да напоменеме дека крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. Да […]

Црвен крст Струмица со онлајн обука за безбедни училишта и

Црвениот крст на Република Северна Македонија континуирано работи на зајакнување на капацитетите на образовните институции и намалување на ризиците од катастрофи. За таа цел, во рамките на регионалниот проект „Безбедни училишта и градинки“ поддржан од „ЕРАЗМУС+“ програмата беа подготвени Европски и Национални препораки за застапување за намалување на ризици од катастрофи, прва помош и психосоцијална […]

Клубот на млади при Црвен крст Струмица активно учествува во

Клубот на млади при Општинска организација на Црвен крст Струмица и оваа година со свои претставници внимателно ги следеше претходните две работилници кои беа со различна тема. Поради моменталната ситуација, работилниците за Промоција на хуманите вредности-ПХВ- беа одржани онлајн од страна на координаторот на програмата Александра Ристовски. -Благодарение на ПХВ работилниците младите на полесен начин […]

Во струмичкиот Црвен крст во тек е првиот циклус за

Во Општинската организација на Црвен крст Струмица во тек е првиот циклус на обуки за негуватели и негувателки  на стари лица и лица со попреченост поддржана од Австриска развојна агенција, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. На обуката учествуваат 15 кандидати, кои по завршување на истата ќе се стекнат со сертификат. Услугата помош и […]

Струмичкиот Црвен крст потпиша договори со предавачи за прва помош

Во просториите на Општинската организација на Црвен крст Струмица беа потпишани договори за повремени и привремено ангажирање на предавачи и демонстратори за наставната програма за укажување на прва помош на кандидати за возачи. Организацијата на Црвен крст Струмица за потребите на наставната програма за укажување на прва помош на лица во сообраќајна незгода ангажира предавачи […]