fbpx

Црвен крст организира крводарителска акција в среда

 Црвен крст организира крводарителска акција в среда

В среда на 10 овој месец Општинската организиација на Црвен крст Струмица, во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина, организира крводарителска акција со вработените во СВР Струмица.

Акцијата ќе се одржи во просториите на СВР Струмица од 09 до 13 часот.

-Да напоменеме дека крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. Да бидеме хумани за оние на кои им е најпотребно.Ги замолуваме крводарителите кои ќе даруваат крв да ги почитуваат препораките за самозаштита на Министерството за Здравство, посочуваат во информацијата од Црвен крст.

Share via
Copy link