fbpx

Tags : крводарителска акција

Крводарителска акција во СОУ „Никола Карев“

Денеска Општинската организација на Црвен крст Струмица во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина организираше средношколска крводарителска акција во СОУ.,,Никола Карев”. И покрај состојбата со вирусот Ковид -19, акцијата беше успешно реализирана. Крв даруваа 14 крводарители. -Со крводарителските акции ја реализираме нашата заложба за заштита на животната средина.Ситните подароци кои ги добиваат крводарителите се во […]

Крводарителска акција во Општина Босилово

Денеска во просториите на Младинскиот едукативен центар во село Босилово, во организација на Црвен Крст Струмица и Заводот за трансфузиологија, се одржа редовна крводарителска акција за граѓаните од општина Босилово. Хуманоста овој пат ја покажаа околу 20 крводарители, а меѓу нив и градоначалникот Ристо Манчев.

В среда Црвен крст Струмица организира крводарителска акција

В среда на 23 јуни, ОО Црвен крст Струмица, во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина, организира граѓанска крводарителска акцијa. Акцијата ќе се одржи во Службата на Трансфузиона медицина, од 09:00 часот до 14:00 часот. Крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. Да бидеме хумани за оние на кои им е најпотребно. […]

Црвен крст организира крводарителска акција в среда

В среда на 10 овој месец Општинската организиација на Црвен крст Струмица, во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина, организира крводарителска акција со вработените во СВР Струмица. Акцијата ќе се одржи во просториите на СВР Струмица од 09 до 13 часот. -Да напоменеме дека крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. Да […]

Успешна последна крводарителска акција за оваа година

Денеска Општинската организација на Црвен крст Струмица во соработка со Клубот на крводарители Струмица организираше крводарителска акција во просториите на Службата за Трансфузиона медицина во период од 08:30 до 14:00 часот. Крв даруваа поголем број крводарители, а меѓу нив и началничката на Службата за трансфузиона медицина при ЈЗУ „Општа болница Струмица“, д-р Дениза Стамболиева.

Црвен Крст организира крводарителска акција в среда

Ве известуваме дека во СРЕДА на 08 јули 2020 година Општинската организација на Црвен крст Струмица преку Клубот на крводарители, а во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина организира граѓанска крводарителска акција.Акцијата ќе се одржи во просториите на Трансфузија Струмица од 08:00-14:00ч .Да напоменеме дека крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. […]