fbpx

Крводарителска акција во СОУ „Никола Карев“

 Крводарителска акција во СОУ „Никола Карев“

Денеска Општинската организација на Црвен крст Струмица во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина организираше средношколска крводарителска акција во СОУ.,,Никола Карев”.

И покрај состојбата со вирусот Ковид -19, акцијата беше успешно реализирана. Крв даруваа 14 крводарители.

-Со крводарителските акции ја реализираме нашата заложба за заштита на животната средина.Ситните подароци кои ги добиваат крводарителите се во насока на намалување на користењето на амбалажата за еднократна употреба, информираа од Црвен крст Струмица.

Share via
Copy link