fbpx

Tags : Црвен Крст

Црвен крст дели пакети помош од USAID

Од денес, а и во текот на наредните денови волонтерите на Црвен крст-Струмица почнаа со доделување на хуманитарна помош до најранливите категории на граѓани во овој период на криза поради Корона вирусот, а истата е донација од USAID. Помошта се состои од еден пакет со храна и еден пакет со хигиенски производи, а се опфатени […]

Црвен крст ќе почне со обуки за персонална асистенција и

Општинската организација Црвен крст Струмица известува дека ќе започне со обуки за персонална асистенција и негуватели на стари лица и лица со попреченост.За подетални информации заинтересираните можат да се обратат во просториите на Црвен крст Струмица секој работен ден од 08:00 до 15:00 часот или на телефонските броеви 071 205 168 и 075 670 075.

Црвен Крст организира крводарителска акција в среда

Ве известуваме дека во СРЕДА на 08 јули 2020 година Општинската организација на Црвен крст Струмица преку Клубот на крводарители, а во соработка со Службата за Трансфузиона Медицина организира граѓанска крводарителска акција.Акцијата ќе се одржи во просториите на Трансфузија Струмица од 08:00-14:00ч .Да напоменеме дека крводарувањето не е поврзано со Ковид-19 и е сосема безбедно. […]