fbpx

Црвен крст Струмица ја одбележува Неделата на солидарност

 Црвен крст Струмица ја одбележува Неделата на солидарност

Организацијата на Црвен крст Струмица традиционално ја одбележува Неделата на солидарноста од 19 до 25 Април. Оваа година акцијата ќе се одвива под мотото „Вашиот прилог – значајна помош“.  

Целта на оваа акција е да се подигне свеста на населението за потребната меѓусебна поддршка и да се обезбеди соодветна помош за најранливата категорија на население.

Со оглед на актуелната состојба со Ковид19, ги повикуваме граѓаните и правните лица да помогнат исклучиво со донирање на парични средства заради безбедноста на сите нас.

Паричните средства може да се донираат :

-Со повик на мобилните телефонски броеви – донација од =100 денари: 070/075/077-143-400

-Со уплата на средства на сметката на фондот на солидарноста на Црвен крст на РСМ 300 0000013279  66  Депонент Комерцијална банка,  ДБ4030984271620

-Електронска уплата на средства на интернет страницата на Црвен крст на РСМ

Средствата се наменети за набавка на пакети со храна за помош на ранливо население во заедницата.

Со секоја донација овозможувате да се помогне на што поголем број на семејства на кои таа помош им е неопходна.

Share via
Copy link