fbpx

Tags : општинска зграда

Општинската зграда светна во портокалово, почнаа 16 денови активизам против

-Вечерва општинската зграда светна во портокалова боја и се вклучивме во Кампањата 16 дена активизам за борба против семејното и родово базирано насилство, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Упатувам силна порака за подигање на свеста, за охрабрување на жените и деца жртви да пријавуваат насилство, а надлежните институции да преземаат координирани и ефикасни мерки […]

Со осветлување на општинската зграда во сино Струмица го одбележува

Со осветлување на општинската зграда во сино вечерва во Струмица почна одбележувањето на на 2 април, Меѓународниот ден на децата со аутизам. Поддршка на одбележувањето дадоа министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и Kоординаторот за имплементација на Конвенцијата на ООН за правата на лицата со попреченост, Спасе Додевски. -Во Струмица дојдов да ја […]

Градоначалникот Костадинов ја пречека Бадникарската поворка во општинската зграда

-Ден кога веста за Христовото раѓање први ја соопштуваат коледарчињата посетувајќи ги православните домови.Во духот на оваа традиција, како градоначалник и јас денеска ја отворив вратата на општинската зграда за дечињата – членови на детскиот хор при школата за веронаука на Струмичката Епархија, објави Костадинов. -Прекрасно беше чувството да се слушаат тие прекрасни деца кои […]