fbpx

Tags : отворање

Струмица домаќин на отворањето на Интеррег-ИПА програмата за прекугранична соработка

-Јас и општина Струмица денеска ја имавме честа да бидеме домаќини на состанокот на Заедничкиот Комитет за следење на Интеррег-ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија 2021 – 2027 година.Со посебна гордост пред Министерот за локална самуправа, Ристо Пенов, Програмската менаџерка за прекугранична соработка во Европската Комисија, Габи Хагмулер, како […]