fbpx

Tags : Панчево

Карневалските маски „Струмичка корида“ и „Струмички глуварчиња“ на Карневалот во

На 21-виот меѓународен карневал во Панчево, Србија, кој се оддржа од 16-ти до 18-ти јуни 2023 година, меѓу 30тина групи, свое место имаа и двете струмички карневалски групи: ООУ “Видое Подгорец” Струмица со карневалската маска ” Струмичка корида”, и СОУУД “Димитар Влахов” со карневалската маска”Струмички глуварчиња”. -Преку посебното претставување на странските групи, ден пред главната […]