fbpx

Tags : Поети

Наградите „Ацо Караманов“ за италијанската поетеса Пичино и поетот Петрески

По предлог на селекторот за оваа награда – познатиот македонски поет Борче Панов, Советот на „Караманови средби на поезијата“ помеѓу триесетината автори од цел свет коишто ќе бидат застапени во Зборникот на 48 „Карамановите средби на поезијата“ кои оваа година бележат 54 години од своето постоење, одлучи Интернационалната награда „АЦО КАРАМАНОВ“ за исклучително поетско творештво […]