fbpx

Tags : потрошувач

Јас сум потрошувач и одлучувам за моите пари!

Внимавајте и проверувајте!!! -Проверувајте го рокот на употреба на производите, но бидете внимателни и со  декларацијата; -Трикови со прелепен нов рок на траење или рок на употреба или избришан и избледен рок или декларацијасо неточни информации; -„Производи на акција“, но со лента залепени два или повеќе од нив токму врз делот каде е запишан рокот […]

Jавен повик за учество на обука „Јас сум потрошувач и

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ во рамки на проектот „Јас сум потрошувач и одлучувам за моите пари“, поддржан од Општина Струмица ќе организира обука за 20 граѓани на општина Струмица кои ќе се запознаат со нивните права како потрошувачи, како да развијат свест, вештини, знаења и да имаат информации за производите што ги купуваат, […]