fbpx

Tags : предавање

Одржано предавање за медиумска писменост и како до поголема присутност

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ одржа предавање за предизвиците на медиумската писменост и како до поголемо и засилено присуство во јавноста со вработените во Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Новинарите Ристо Тасев и Ване Трајков пред вработените, предводени од директорката Жулиета Ѓуркова, зборуваа за за медиумската писменост, препознавање лажни вести, користење алатки […]

Клубот на млади при Црвен крст организираше предавање за превенција

Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст Струмица во соработка со Отсекот за превенција при СВР Струмица денес организираше предавање на тема „Превенција и заштита од злоупотреби на интернетот и социјалните мрежи“. Пред младите членови на струмичкиот Црвен крст инспектор од СВР Струмица говореше за оваа актуелна тема, во светло на појавата на […]