fbpx

Tags : Пријава

Пазарниот инспекторат со кривична за Клубот „Аватар“, оттаму велат дека

Државниот пазарен инспекторат  по петочната контрола на Клубот „Аватар“ во Струмица, утре ќе поднесе кривична пријава до Јавното обвинителство заради непочитување на здравствени прописи за време на епидемијата на ковид-19, бидејќи ниту еден ноќен клуб во државата не смее да работи. Инспекторите направиле записник , по што следува и кривична пријава. Од „Аватар“ ги демантираат […]

Пријавете повреда на избирачкото право на бесплатна телефонска линија кај

Во канцеларијата на Народниoт правобранител на денот на предвремените парламентарни избори во периодот од 7:00 до 21:00 часот ќе функционира беслатната телефонска линија: 0800-54321, на која граѓаните ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право. Од прес-службата на Народниот правобранител соопштија дека отворени за граѓаните ќе бидат сите седум канцеларии на Народниот правобранител […]