fbpx

Tags : признавање

Костадинов: Стаса добар абер, добри луѓе, подобар не може да

-Стаса добар абер, добри луѓе, подобар не може да биде. Народот наш македонски рекол:„Трпение, спасение“, или: „Кој чека ќе дочека“. Ако на овие изреки ја придодадеме и поговорка: „Добриот збор железни порти отвора“, тогаш во ова тројство од народни мудрости е собрана целата вистина за прекрасната вест која ги разгали срцата на сите македонски чеда, […]