fbpx

Tags : Пробиштипски маскенабл

Струмичките пчели второпласирани на Пробиштипскиот маскенбал

Маската „Пчелин рај “ на ООУ „Видое Подгорец“ го освои второто место за најсупешна маска на Пробиштипскиот маскнебал, кој се одржа вчера. Младите струмички карневалисти со настапот на оваа манифестација, прва по учеството на Струмичкиот карневал, уште еднаш потврдуваат дека успешно ја презентираат вековната струмичка карневалска традиција и се нејзини достојни наследници. На Пробиштипскиот маскенбал […]