fbpx

Tags : пунктови

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата

Вкупно се аплицирани 244.518 дози вакцини, а ревакцинирани се 38.505 граѓани. Вчера вкупно се вакцинирале 11.646 граѓани, соопштија од Министерството за здравство. Прва доза вакцина вчера примиле 9.561 граѓани. Сите граѓани кои сакаат да искажат интерес за вакцинација, да се пријавуваат на www.vakcinacija.mk.