fbpx

Tags : РСБСП

Превентивна активност:”Не вози пијан! Ова лето безбедноста нека ти биде

Отсекот за превенција при СВР Струмица, денес, во партнетство со РСБСП, ОСБСП и ОО на Црвен Крст од Струмица, реализира превентивни активности насловени: “Стоп за возењето под дејство на алкохол” и “Брзото возење загрижува, Брзото возење убива!. Од страна на РСБСП беа обезбедени специјални т.н “пијани очила” кои симулираат различни степени на алкохол во крвта, […]