fbpx

Tags : саморегулација

Корупција во онлајн медиумите има, потребна е активна саморегулација но

Измена на правилникот на ДИК за финансирање на предизборните кампањи на партиите на онлајн медиумите, саморегулирање на онлајн медиумите со јасно објавено сопствеништво, редакција и уредник, етички да се сензибилираат сите кои работат во овие медиуми од новинари до сопственици, формирање фонд за медиуми. Ова се само дел од заклучоците од дебатата што ја организираше […]

Видео:Како кризата со коронавирусот ги погоди новинарството и саморегулацијата?

Претставници на професионалните медиумски и новинарски организации во државата, студенти по комуникации, претставници на граѓанскиот сектор и новинари учествуваа на дебатата што се реализира на 27 август 2020 година. Повеќе на линкот од видеото од Советот за етика во медиумите во Македонија.