fbpx

Tags : сертификати

Доделени сертификати на 14 лица за негуватели на стари и

Општинската организација на Црвен крст Струмица додели сертификатите на 14 лица кои го следеа вториот циклус обуки за негуватели на стари лица и лица со попреченост, финансирани од Австриска развојна агенција, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Сите 14 учесници од општините Радовиш, Валандово и Гевгелија се оспособени да ја даваат услугата помош и […]

Доделени сертификати за негуватели за помош и нега на стари

Денеска во Општинската организација на Црвен крст Струмица се доделени сертификатите од првиот циклус обуки финансирани од Австриска агенција за развој, Австриски Црвен крст и Швајцарски Црвен крст. Обучените кандидати ќе можат да ја даваат услугата помош и нега  во домот на стари лица над 65 години, како и на изнемоштени лица и лица со попреченост. […]