fbpx

Tags : систем 48

За шест месеци преку „Систем 48“ решени 463 проблеми на

Во периодот Јануари – Јуни 2024 година, во „Систем 48“ има пријавено вкупно 528 пријави, од кои се решени и одговорени 463. Останатите 65 се проследени до надлежните служби и се пријави во процес на решавање, бидејќи за истите е потребно повеќе време од вообичаеното 48 часа, информираа денеска од Општина Струмица. Најголем број од […]

Преку „Систем 48“ за 12 години решени над 13 илјади

Општина Струмица секогаш се трудела да го најде најбрзиот и најефикасен начин за решавање на секојдневните проблеми на граѓаните. Веќе 12 години е во функција општинскиот сервис за пријавување на комунални проблеми Систем 48, затоа што овие проблеми се и најчестите со коишто се соочуваат граѓаните. Токму поради тоа што овој сервис се покажа како […]

Преку „Систем 48“ решени 710 проблеми на граѓаните

Преку општинскиот сервис за пријавување на комунални проблеми „Систем 48“ во изминатата 2022 година биле решени 710 проблеми од вкупно пријавените 765 од страна на граѓаните. За останатите 55 е потребно повеќе време и истите се проследени до надлежните служби и се во процес на решавање, информираа денеска од Општина Струмица. Најголем број од пријавите […]

Струмичани најмногу се жалат на уличното осветлување

Во првата половина од годинава до општинскиот сервис ,,Систем 48″ ималe вкупно 526 пријави, од кои решени и одговорени се 400 пријави. Останатите 126 се проследени до надлежните служби и се пријави во процес на решавање, бидејќи за истите е потребно повеќе време од вообичаеното 48 часа. Најголем број од доставените пријави се од областа […]