fbpx

Струмичани најмногу се жалат на уличното осветлување

 Струмичани најмногу се жалат на уличното осветлување

Во првата половина од годинава до општинскиот сервис ,,Систем 48″ ималe вкупно 526 пријави, од кои решени и одговорени се 400 пријави. Останатите 126 се проследени до надлежните служби и се пријави во процес на решавање, бидејќи за истите е потребно повеќе време од вообичаеното 48 часа.

Најголем број од доставените пријави се од областа на уличнотo осветлување -389, од областа на собирање смет -55, водовод и канализација -35, паркови и зеленило -26 , општински инспекцисли служби -4, улици, патишта и тротоари -17 пријави.

Од ,,Систем 48″ апелираат до граѓаните за навремено пријавување на бесплатниот телефонски број 080014848, за да може навремено да се интервенира и да се решаваат проблемите.

Share via
Copy link