fbpx

Tags : Список

ДИК го затвори избирачкиот список, право на глас имаат 1,8

На изборите право на глас ќе имаат еден милион и 814 илјади граѓани. Државната изборна комисија денеска го затвори избирачкиот список во кого вообичаено се вклучуваат и лицата кои ќе наполнат 18 години до денот на изборите. Најмногу гласачи има во Куманово или над 93 илјади, а најмалку во општина Конче. Гласањето нема да се […]