fbpx

ДИК го затвори избирачкиот список, право на глас имаат 1,8 милиони граѓани

 ДИК го затвори избирачкиот список, право на глас имаат 1,8 милиони граѓани

На изборите право на глас ќе имаат еден милион и 814 илјади граѓани. Државната изборна комисија денеска го затвори избирачкиот список во кого вообичаено се вклучуваат и лицата кои ќе наполнат 18 години до денот на изборите. Најмногу гласачи има во Куманово или над 93 илјади, а најмалку во општина Конче. Гласањето нема да се одржи на 90 избирачки места затоа што не е исполнет условот на најмалку 10 гласачи. Тие ќе бидат распределени на други избирачки места.

Share via
Copy link