fbpx

Tags : Спомен костурница

Ќе се конзервира и реставрира Спомен костурницата во Струмица

Стручен тим на Завод и Музеј Струмица изработува проект за конзервација и реставрација на Спомен костурницата над градот. Ова го обавија денеска од оваа установа, а во објавата стои дека Спомен-костурницата во Струмица е започната да се гради во 1979 година, а моштите на загинатите борци во НОАВ со свечен чин биле пренесени и положени […]

„Комуналец“ ја чисти Спомен костурницата над Струмица

Работни единици од одделенијата „Комунална хигиена” и „Градско зеленило“ при јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец” почнаа акција за генерално чистење на Спомен Костурницата на ридот Самораница над градот. Со кастрење на гранките, тревите, збирање на сметот, со генерално уредување на пристапната патека до овој споменик како и негово целосно чистење ЈПКД „Комуналец“ се обидува […]