fbpx

Tags : средношколци

„Планетум“ обучува средношколци од Струмица како да се справат со

Еколошкото друштво „Планетум“ од Струмица денеска организираше работилница за обука за ученици од трите средни училишта како да се справат со загадувањето на амбиенталниот воздух во Струмица. Еколошкото друштво ја организираше денешната работилница во рамки на реализицијата на проектот „Чист воздух, едуцирај и делувај!“, кој е финансиски подржан од проектот „Справување со загадувањето на воздухот“ […]

Премиерот Спасовски и министри се сретнаа со претставници на средношколци

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заменичка на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, министерот за образование, Арбер Адеми, министерот за здравство, Венко Филипче, заменик-министерката за образование, Елизабета Наумоска, примија делегација на Сојузот на средношколци предводена од претседателот на сојузот Бленди Ходаи. На средбата претставниците на Сојузот на средношколците […]