fbpx

Tags : стручно образование

СОУ „Никола Карев“ се трансформира во Регионален центар за стручно

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница донесе одлуки за трансформирање на средните општински училишта „Никола Карев“ од Струмица и ,,Коле Неделковски“ од Велес во Регионални центри за стручно образование и обука. Со тоа бројот на Регионални центри за стручно образование и обука во државата се искачува на вкупно пет. Фото: архива