fbpx

СОУ „Никола Карев“ се трансформира во Регионален центар за стручно образование и обука

 СОУ „Никола Карев“ се трансформира во Регионален центар за стручно образование и обука

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница донесе одлуки за трансформирање на средните општински училишта „Никола Карев“ од Струмица и ,,Коле Неделковски“ од Велес во Регионални центри за стручно образование и обука.

Со тоа бројот на Регионални центри за стручно образование и обука во државата се искачува на вкупно пет.

Фото: архива

Share via
Copy link