fbpx

Tags : центар

СОУ „Никола Карев“ се трансформира во Регионален центар за стручно

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница донесе одлуки за трансформирање на средните општински училишта „Никола Карев“ од Струмица и ,,Коле Неделковски“ од Велес во Регионални центри за стручно образование и обука. Со тоа бројот на Регионални центри за стручно образование и обука во државата се искачува на вкупно пет. Фото: архива

Струмица доби Центар за дневен престој на лица со попреченост

Со Центарот за дневен престој на лица со попреченост со вклучен индивидуален третман и Услугата индивидуален третман, општина Струмица ги збогати социјалните и инклузивните услуги, со што останува најинклузивната Општина во државата. Градоначалникот Костадин Костадинов, координаторот за имплементација на Конвенцијата на ООН за правата на лицата со попреченост Спасе Додевски, претседателот на Советот Марјан Даскаловски, […]

„Комуналец“ го уредува паркот „Центар“

ЈПКД „Комуналец„ започна со уредување на паркот Центар. Во проектот е вклучено целосно реновирање на паркот, постојните цвеќни жарданерии се обложуват со гитер тули и травентински окапници. Целиот простор ќе биде поплочен со плочки од травентин, фонтаната за вода ке биде заменета и ке биде поставено ново економично лед осветлување. Овој простор ке добие и […]

Исчистена депонија во строгиот центар на Струмица

-Денеска екипа од ЈПКД „Комуналец” започна со чистење на мини депонијата направена од страна на несовесни поединци и фирми, а која се наоѓа во центарот на градот, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Ова не е прво чистење, туку, после неколку недели ситуацијата се повторува, а местото кое се наоѓа на самиот Градски плоштад, кое […]

Градоначалникот Костадинов во посета на Центарот за поддршка на образованието

Општина Струмица е втемелувач на образованието за ученици со аутизам во Република Северна Македонија. Пред 14 години започна образовниот процес на ученици со аутизам во посебните паралелки на ООУ „Сандо Масев“, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Грижата за образованието на учениците со попреченост беше и останува наш приоритет. Со новиот Закон за основно образование […]

Костадинов: Струмица да биде центар на младите

-Сакам и ќе направам се, Струмица да биде Центар на младите и општина во која тие ќе гледаат потенцијал и светла иднина, рече вечерва градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов, на вечерашната средба со млади, на која присуствуваше и активно учествуваше и советникот за млади и младински политики на премиерот, Ѓорги Тасев. -Младинскиот културен центар и […]

ПРИЗНАНИЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈИПР ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА

Единствените доживотни, сигурни мотивации се оние што доаѓаат одвнатре, а најсилните од нив се радоста и гордоста што растат кога сте добиле признание дека сте направиле нешто добро во година која и покрај отежнатите околности вработените од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион интензивно работеа на секое поле. Министерот за локална самоуправа Горан Милевски […]

„Комуналец“ со специјализирано возило врши чистење во центарот на градот

Со цел да се одржи јавната чистота низ градот Струмица, Одделението Комунална хигиена при ЈПКД „ Комуналец „ Струмица со специјализирано возило за чистење на делот околу тротоарите на улиците, секое утро врши чистење на насобраната нечистотија по сите улици низ централното градско подрачје.Со ова се добиваат почисти коловози, а се намалува и подигањето на […]