fbpx

„Комуналец“ го уредува паркот „Центар“

 „Комуналец“ го уредува паркот „Центар“

ЈПКД „Комуналец„ започна со уредување на паркот Центар. Во проектот е вклучено целосно реновирање на паркот, постојните цвеќни жарданерии се обложуват со гитер тули и травентински окапници. Целиот простор ќе биде поплочен со плочки од травентин, фонтаната за вода ке биде заменета и ке биде поставено ново економично лед осветлување.

Овој простор ке добие и нова функционалност со поставување на нови скали од страната на Основниот Суд.

Со ова овој мал простор во центарот на градот ќе добие нов модерен изглед и функционалност се со цел граѓаните да имаат пријатно место за одмор.

Share via
Copy link