fbpx

Tags : парк

Реконструиран паркот во Куклиш

Денес градоначалникот Костадин Костадинов го посети населеното место Куклиш во кое се завршени повеќе активности од програмата за работа на Општина Струмица. Тој ги запозна претставниците на медиумите со завршеното оградување на паркот пред детската градинка, поставената нова мржена ограда на метална конструкција со бетонски ѕид, санираната мрежа на постоечката ограда на градинката, извршената поправка […]

Струмица аплицира за европски пари за изградба на новиот парк

Советот на општина Струмица на денешната седница донесе Одлука за изработка и спроведување на проект со кој општина Струмица ќе аплицира за добивање на неповратни финансиски средства на отворениот повик за инвестициски проекти од Програмскиот приоритет 1 „Позелен пограничен регион“ на програмата Interreg (VI-A) ИПА меѓу Република Бугарија и Република Северна Mакедонија 2021-2027 година. Проектниот […]

„Комуналец“ го уредува паркот „Центар“

ЈПКД „Комуналец„ започна со уредување на паркот Центар. Во проектот е вклучено целосно реновирање на паркот, постојните цвеќни жарданерии се обложуват со гитер тули и травентински окапници. Целиот простор ќе биде поплочен со плочки од травентин, фонтаната за вода ке биде заменета и ке биде поставено ново економично лед осветлување. Овој простор ке добие и […]