fbpx

Tags : турски парламент

Костадинов се сретна со претседателот на Турскиот парламент, кој е

-Огромна чест за Струмица е приватната посета на претседателот на Турскиот Парламент, господин Мустафа Шентоп.Го одржуваме пријателството помеѓу турскиот и македонскиот народ, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. Инаку, Шентоп го посети локалитетот Орта Џамија во Струмица, а беше и во посета на Турското маало во Струмица.