fbpx

Tags : услови

Струмица создава поволни услови за инвестирање во нови деловни објекти

Општина Струмица во континуитет го поттикнува локалниот економски развој преку создавање поволни услови за инвеститорите, соопштија денеска од Општина Струмица. Градоначалникот Костадин Костадинов и директорот на ЈПКД „Комуналец“ Зоран Горгиев со соработниците, денеска извршија увид во градежните активности  на парцелата од левата страна на излезот од Струмица кон Радовиш за подобрување на водоводната инфраструктура, односно […]

Влада:создадени се услови за почеток на новата школска година со

Членовите на Главниот координативен кризен штаб (ГККШ) на Владата на Република Северна Македонија за обезбедување целосна координација на органите на државната управа, на правните лица основани од државата, како и на единиците на локалната самоуправа, во врска со спречување, внесување и ширење на коронавирусот КОВИД-19 на денешниот состанок разгледаа и разговараа за одделни предлози а […]