fbpx

Tags : ветерници

Голем пожар кај Богданци, се шири кон ветерниците

Денеска окопу 11:00 часот во месноста Брдаров камен, веднаш до препумпната станица на хидросистемот Дојранско езеро избувна пожар во нискостеблеста деградирана шума и сува трева избувна силен пожар, соопшштија од Дирекцијата за заштита и спасување. Поради опасност пожарот да се прошири кон ветерниот парк Богданци, два Ер- Трактори на ДЗС полетаа за да помогнат на […]