fbpx

Tags : Завод и Музеј Струмица

Јавно извинување од поранешниот директор на НУ „Завод и Музеј

            Јас Ацо Манински, поранешен директор на НУ Завод и Музеј Струмица му се извинувам на  ДППТУ МАКАУС – Благоја,  Дooeл, на ул. „Петар Делјан“, бр. 6, 1.000 Скопје за искажаниот сомнеж, искажан во момент на афект на прес конференција на 12.12.2021 година. Имено, во таа прилика, а во врска со блокираната сметка на НУ […]

Утревечер изложба од Мице Јанкуловски во Завод и Музеј Струмица

Утревечер (19:00 часот) во изложбениот салон на „Завод и Музеј Струмица“ ќе биде отворена изложба од делата на ликовниот уметник Мице Jанкуловски по повод педесет години од творештвото, соопштија од оваа установа. Јанкуловски е македонски уметник кој повеќе од пет децении е јавно присутен преку различни уметнички дисциплини-сликарство на платно, сликарство на стакло, карикатура, анимиран […]