fbpx

Tags : зимска опрема

Полицијата со превентивна активност-„Биди подготвен за безбедно патување во зима“

Денеска полициски службеници од Отсекот за превенција при Секторот за внатрешни работи Струмица на повеќе локации на подрачје на Струмица и околните населени места спроведуваат превентивна активност во рамки на проектот „Биди подготвен за безбедно патување во зима“. -Сите знаеме дека од 15 ноември започна периодот на задолжително носење зимска опрема во возилата, кој ќе […]

Од денеска задолжително носење зимска опрема во возилата

Секторот за внатрешни работи Струмица ги информира возачите дека од денеска (15.11.2023 година) започнува периодот на задолжително носење зимска опрема во возилата, кој ќе трае до 15 март следната година. Под зимска опрема се подразбира:– За возила до 3500 кг: зимски гуми на сите тркала со минимална длабочина на шарите од 4 мм или летни […]