fbpx

Tags : зограф

Отворена изложбата на икони од зографот Григориј Пецанов

Вчера во просториите на галерискиот простор во НУ „Завод и Музеј Струмица“ беше отворена изложбата на репродукции на икони од струмичкиот зограф Григориј Пецанов – ,, Богатство што треба да се види “. На изложбата беа претставени 24 репродукции на икони од различни цркви од населените места од струмичкиот крај. Изложбата беше подготвувана подолг период […]