fbpx

Tags : Зоран Рујак

Промовирана втората книга „Цареви Кули- Струмица“ (од Римското Царство до

Вечерва градоначалникот Костадин Костадинов присуствуваше на промоцијата на втората книга од Монографијата „Цареви Кули- Струмица“ (од Римското Царство до доцен среден век) од археологот и долгогодишен истражувач на локалитетот „Цареви Кули“, Зоран Рујак, која се одржа во Амфитеатарот, во Градскиот парк. Оваа книга, во издание на Заводот за заштита на спомениците на културата и Музеј […]