fbpx

Tags : Зоран Заев

Премиерот Заев по повод Меѓународниот ден на ненасилство

Ве повикувам сите, да се спротивставиме на насилството и да ја раскажуваме нашата убава македонска приказна по која стануваме познати во целиот свет, стои меѓу другото во обраќањето на премиерот Зоран Заев по повод Меѓународниот ден на ненасилство. Денес е Меѓународниот ден на ненасилство, ден кој треба да не потсети дека имаме обврска и должност […]

Честитка од премиерот Зоран Заев по повод Меѓународниот ден на

Денес е Mеѓународен ден на мирот. Во 1981, Генералното собрание на Обединетите нации едногласно ја усвои Резолуцијата 36/67 која го промовира идеалот на мирот. Северна Македонија е во срцето на турбулентниот Балкан. Дијалогот, толеранцијата и почитувањето на различностите се основа за градење добрососедски односи во нашиот регион во насока на обезбедување траен мир, развој и […]

Заев: Очекувам граѓаните преку својот глас да дадат правец за

Изјава на претседателот на СДСМ, Зоран Заев и носител на кандидатска листа во четвртатата изборна едница по гласањето на избирачкото место 1730 во Струмица Почитувани претставници на медиумите, почитувани граѓани,  Денеска во мојата Струмица го остварив своето право на глас, секако почитувајќи ги сите безбедносни протоколи со што го заштитив моето здравје, здравјето на избирачкиот […]

Заев: Со новата македонска развојна економија платите, пензиите и финансиската

Прес-конференција на пртетседателот на СДСМ и носител на листата во ИЕ 4, Зоран Заев Почитувани граѓани, почитувани новинари, Пред три години Владата предводена од СДСМ се соочи со сериозни предизвици во економијата, кои од нас бараа умешност, ефикасност, но и храброст и решителност. Пред нас имавме клекната економија, огромни долгови направени за финансирање криминални тендери […]