fbpx

ЦУК: Локализиран е пожарот на планината Огражден кај „Хаџиица“

 ЦУК: Локализиран е пожарот на планината Огражден кај „Хаџиица“

Во 10 часот утрово е локализиран пожарот во Општина Ново Село на планината Огражден кај место викано „Хаџиица“, информира Регионалниот центар за управување со кризи – Струмица.

Со пожарот беше зафатена букова и млада јасикова шума, сува трева и папрат.

Според ЦУК, површината зафатена од пожарот дополнително ќе се утврдува.

Share via
Copy link