fbpx

Исплатена финансиската поддршка на тутунарите

 Исплатена финансиската поддршка на тутунарите

Почитувани тутунари, денеска е исплатена финансиската поддршка за произведен и продаден необработен тутун, објави заменикот министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски.

-На сметките на над 28.000 тутунари се исплатени близу 1.7 милијарди денари. Овие средства се исплаќаат во вистински момент, кога тутунопроизводителите активно ја стартуваат новата производствена сезона, напиша Димковски и им посака на тутунарите аирлија работа и бериќетна нова реколта.

Share via
Copy link