fbpx

Изгаснат пожар кај Василево-гореле стари гуми, сува трева и трска

 Изгаснат пожар кај Василево-гореле стари гуми, сува трева и трска

Денеска во 16:30 часот во атарот на село Василево, во непосредна близина на Нипром, ТППЕ Струмица со 5 против пожарни возила и 10 пожарникари – спасители интервенираше на гаснење на запалени стари гуми, сува трева и трски, информираа струмичките пожарникари.

Благодарение на брзата интервенција спречено е да се зафатат соседните објекти.

Share via
Copy link