fbpx

Излезност на гласање до 15 часот: општина Струмица 35,87%, во Василево 30,37%, во Ново Село 26,78% и во Босилово 23,19%

 Излезност на гласање до 15 часот: општина Струмица 35,87%, во Василево 30,37%, во Ново Село 26,78% и во Босилово 23,19%

Според податоците на Државната изборна комисија до 15 часот во општина Струмица од вкупно запишаните 49.649 граѓани гласале 12.435, односно 35,87%, во општина Василево од вкупно запишаните 10.852 граѓани гласале 3296, односно 30,37%, во општина Ново Село од вкупно запишаните 10.929 граѓани гласале 2926, односно 26,78%, а во општина Босилово од вкупно запишаните 12.169 граѓани гласале 2818, односно 23,29%.

Share via
Copy link