fbpx

Казнети 78 возачи за брзо возење на подрачјето на СВР Струмица

 Казнети 78 возачи за брзо возење на подрачјето на СВР Струмица

Вчера во периодот од 14:00 до 20:00 часот на подрачје на Секторот за внатрешни работи Струмица била спроведена контрола за санкционирање на возачи кои управуваат моторни возила со брзина поголема од дозволената. Притоа, биле констатирани 78 прекршувања на брзината, од кои по 25 на подрачје на Радовиш, 22 на подрачје на Струмица, 20 на подрачје на Гевгелија и 11 на подрачје на Валандово.

Сите констатирани прекршоци биле соодветно санкционирани.

Share via
Copy link