fbpx

Костадинов во утринска посета на „Комуналец“

 Костадинов во утринска посета на „Комуналец“

Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов, утрово беше во посета на ЈПКД „Комуналец“, каде се сретна со раководството на претпријатието.

-Со ред и дисциплина, можеме уште повеќе и уште подобро за почиста и поубава Струмица. Вака, рано утрово, се договоривме со раководството и вработените во ЈПКД ,,Комуналец”.Работниот ден го започнав таму за да видам како се организираат за денешните работни задачи, но и поразговаравме за моменталната кондиција на претпријатието во исполнувањето на обврските и испорачувањето на квалитетни услуги кон граѓаните.Како единствено јавно претпријатие коешто се грижи за чиста и квалитетна вода за пиење, за отпадните и атмосферските води, отпадот, за одржување на јавната чистота и зеленило, за пазарите и градските гробишта, има потреба од проширување и модернизирање на механизацијата за поефикасно извршување на сите услуги во корист на граѓаните.Ја давам мојата максимална поддршка и помош за чиста oпштина, здрава вода за пиење и квалитетно уредени и одржувани зелени површини,но и со висока свест за одржување на чистото околу нас.Им посакав успешен работен ден и продолжив со моите обврски планирани за денеска.Со срце и ум за новата верзија на Струмица, објави Костадинов.

Share via
Copy link