fbpx

Одбележани 78 години од смртта на првоборецот Герас Цунев

 Одбележани 78 години од смртта на првоборецот Герас Цунев

Пред спомен бистата во Малиот градски парк во Струмица денеска беше одбележана 78 годишнината од смртта на првоборецот Герас Цунев.

За животот и делото на Цунев говореше секретарот на Општинскиот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ, Петре Ѓоргиев, а цвеќе положија градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски, претставници на Советот на општината, Општинскиот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ и од Основното училиште во село Просениково, кое го носи името на првоборецот.

Share via
Copy link