fbpx

Петок пред Духовден, 21 јуни, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

 Петок пред Духовден, 21 јуни, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

За граѓаните од православна вероисповед во државава, 21 јуни (петок пред Духовден), е неработен ден.

Како што соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика, неработниот ден е согласно Законот за празниците.

Share via
Copy link