fbpx

Првата доза вакцини од „Фајзер“ стигнува во февруари

 Првата доза вакцини од „Фајзер“ стигнува во февруари

-Одлична вест на почетокот на годината. Првата доза од 5850 вакцини против Ковид 19 од производителот Фајзер ситигнува во февруари, а во директни преговори обезбедивме 800.000 дози за цела 2021. Пратка со поголема количина вакцини ќе дојде во март и април, а динамиката за цела 2021 година дополнително ќе ја утврдиме, објави министерот за здравство, Венко Филипче.

Share via
Copy link