fbpx

Со туѓи податоци подигнала брз кредит во висина од 90.000 денари

 Со туѓи податоци подигнала брз кредит во висина од 90.000 денари

Полицијата поднесе кривична пријава против Д.П.(26), Г.В.(49), двајцата од Струмица и против правно лице – финансиско друштво од Скопје, поради злоупотреба на лични податоци.

Од МВР соопштија дека жена ги злоупотребила личните податоци на друго лице за добивање на брз кредит во износ од 90.000 денари, кој ѝ бил одобрен од одговорно лицето во финансиското друштво за брзи кредити.

Случајот во полицијата го пријавила сопругата на оштетениот, бидејќи тој во моментот не бил во државата

Share via
Copy link