fbpx

Tags : 11 Октомври

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод 11 Октомври

1 Октомври 1941година е Ден – будилник и Ден – бунтовник, 11 Октомври 1941година е Ден – непокор и Ден – македонско „НЕ“ за фашизмот, 11 Октомври 1941година е Ден – истрел за слободарски дострел, 11 Октомври 1941 е Датум за паметење и незаборав, 11 Октомври е Празник достоен за празнување и гордост. Честит и […]

Изјава на Костадин Костадинов по повод 11 Октомври

Нашиот народ отсекогаш ја знаел и препознавал суштината и значењето на слободата!Пред 80 години, на денешен ден ја демонстрирал сопствената волја и сила, кревајќи сена општонародно востание со кое се поставени темелите на народноослободителнатаборба против фашистичкиот окупатор, востание со кое е трасиран патот кон слободата и државноста на нашата земја. 11. Октомври не е само […]

Одбележана 80-годишнината од големиот 11 Октомври

Со пригодна свеченост којашто се одржа пред споменикот на Револуцијата во градскиот парк, Oпштина Струмица ја одбележа 80-годишнината од големиот 11.Октомври. За значењето на Денот на востанието и Денот на борецот, зборуваше градоначалникот, Коста Јаневски. -Денес е ден за временско премостување. Денес е ден за јубилејно потсетување на еден исклучително значаен датум од македонската историја. […]