fbpx

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод 11 Октомври

 Честитка од градоначалникот Костадинов по повод 11 Октомври

1 Октомври 1941година е Ден – будилник и Ден – бунтовник,

11 Октомври 1941година е Ден – непокор и Ден – македонско „НЕ“ за фашизмот,

11 Октомври 1941година е Ден – истрел за слободарски дострел,

11 Октомври 1941 е Датум за паметење и незаборав,

11 Октомври е Празник достоен за празнување и гордост.

Честит и вековит нека ни е Денот на народното востание и Денот на борецот!

Share via
Copy link